پوست اولین تماس ما با دنیای اطراف است که به طور مداوم در تلاقی با عوامل خارجی قرار گرفته و در طول زمان، علایم و نشانههای مختلفی از وضعیت سلامت ما ارائه میدهد. یکی از این نمایانگرها، لکههای پوستی هستند که میتوانند ماجرایی پیچیده از وضعیت جسمی و ذهنی انسان را برملا کنند.
لکههای پوستی به عنوان تغییرات رنگی در پوست، از رنگ سفید گرفته تا رنگ تیرهتر، میتوانند ناشی از عوامل گوناگونی اعم از آفتابسوختگی، مشکلات هورمونی، یا حتی عوامل ژنتیکی باشند. این لکهها، اغلب از دیدگاه پزشکان، میتوانند نشانگر بیماریهای مختلف باشند. به عنوان مثال، لکههای سفید ممکن است نشانگر کمبود مواد مغذی در بدن باشند، در حالی که لکههای تیرهتر ممکن است به علت افزایش ملانین باشند . این نوع لکه ها می تواند صورت و بقیه بدن شما را تحت تاثیر قرار دهد. علت دقیق افزایش سطح ملانین متفاوت است. برخی از افراد به دلیل اسکار آکنه، آسیب خورشید یا تغییرات هورمونی دچار رنگدانه می شوند. اگر با لکه های پوستی دست و پنجه نرم می کنید ، شاید برای شما هم سوال پیش بیایید که برای درمان لکه های پوستی چه کنیم در ابتدا باید به شما بگوییم که تنها نیستید. این یک بیماری پوستی بسیار شایع است و راه های مختلفی برای درمان آن وجود دارد. ما در این مقاله که توسط بلاگ استایل تهیه شده است به بررسی عوامل مختلفی که میتوانند به ایجاد لکههای پوستی منجر شوند میپردازیم . همچنین، راهکار هایی عملی جهت پیشگیری از ایجاد لکههای پوستی و روشهای موجود برای درمان لکه های پوستی را ارائه میدهیم
فهرست مطالب
Toggleعلل ایجاد لک های قهوه ای روی پوست
قبل از اینکه به گزینه های درمانی بپردازیم، بیایید بررسی کنیم که چرا لکه های پوستی اتفاق می افتد. چند دلیل رایج برای ایجاد این عارضه پوستی وجود دارد و دانستن دلایل آن می تواند به شما در جلوگیری از عود آن کمک کند.
التهاب: ضربه به پوست می تواند باعث التهاب و تغییر رنگ شود. تروما فقط یک آسیب نیست. این می تواند آکنه، نیش حشرات و حتی خاراندن باشد. هنگامی که پوست شما ملتهب می شود، سلول های تولید کننده رنگدانه را به سمت بیش فعالی می فرستد. پس از بهبودی از آسیب، با یک نقطه تاریک باقی میمانید.
قرار گرفتن در معرض نور خورشید: احتمالاً می دانید که اشعه ماوراء بنفش خورشید می تواند برای پوست شما مضر باشد. یکی از عوارض احتمالی قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور خورشید، لکه های پوستی است. بدن شما تولید ملانین را به عنوان راهی برای محافظت از خود در برابر نور خورشید افزایش می دهد و در نتیجه لکه های پوستی ایجاد می شود.
ملاسما: ماسک حاملگی یا ملاسما زمانی است که لکه های قهوه ای روی پوست زن باردار ایجاد می شود. این نوع لکه ها نتیجه تغییرات هورمونی در بدن است. با این حال، ممکن است در مردانی که با تغییرات هورمونی سر و کار دارند رخ دهد. همچنین می تواند با قرار گرفتن در معرض نور خورشید و ژنتیک ایجاد شود.
شرایط پزشکی یا دارو: لکه های پوستی می تواند نتیجه برخی شرایط پزشکی یا داروها باشد. یک مثال بیماری آدیسون است که یک اختلال غده فوق کلیوی است که می تواند باعث تولید ملانین شود. برخی از داروها مانند آنتی بیوتیک ها یا برخی از داروهای شیمی درمانی نیز می توانند باعث ایجاد رنگدانه شوند. اگر فکر می کنید یک بیماری یا دارو می تواند باعث ایجاد لکه های تیره شما شود، با پزشک خود مشورت کنید.
بیشتر بخوانید : برای زیبایی پوست چه چیزی بخوریم
برای لکه های قهوه ای پوست صورت چه کنیم
هنگامی که متوجه لکه های قهوه ای روی صورت خود شدید، می توانید برخی از درمان های خانگی را امتحان کنید. چندین درمان وجود دارد که اعتقاد بر این است که به درمان لکه های پوستی کمک می کند. می توانید آنها را امتحان کنید و ببینید آیا متوجه بهبودی شده اید یا خیر.
درمان لکه های پوست با سرکه سیب
اسید استیک موجود در سرکه سیب ممکن است بتواند رنگدانه ها را روشن کند. سرکه را با آب ترکیب کنید. سپس مخلوط را روی لکه های قهوه ای صورت خود بمالید و اجازه دهید چند دقیقه بماند.
در نهایت سرکه را با آب ولرم از روی صورت خود بشویید. شما باید این روند را دو بار در روز تکرار کنید تا زمانی که بهبودی را مشاهده کنید.
درمان لکه های پوست با آلوئه ورا
آلوئه ورا دارای ترکیبات بی رنگ کننده طبیعی است که می تواند پوست را روشن کند. این یک درمان غیر سمی است و می تواند به طور موثر باعث بهبود لکه های قهوه ای روی صورت شود
- ژل آلوئه ورا خالص را بگیرید و شب ها آن را روی نواحی رنگدانه دار بمالید.
- هنگام بیدار شدن از خواب صورت خود را با آب گرم بشویید.
- این مراحل را تا رسیدن به نتایج دلخواه تکرار کنید.
در مان لکه های پوستی با عصاره چای سبز
عصاره چای سبز یکی دیگر از داروهای طبیعی برای مبارزه با رنگدانه است. شما باید عصاره را پیدا کنید و دستورالعملهای نحوه استفاده از آن را در روتین مراقبت از پوست خود دنبال کنید. شما همچنین می توانید از چای کیسه ای استفاده کنید، اگرچه ممکن است آنقدرها موثر نباشند.
چای سیاه
یک مطالعه حیوانی نشان داد که چای سیاه رنگدانه های خوکچه هندی را روشن می کند. آنها از آب چای سیاه دو بار در روز، شش روز در هفته به مدت چهار هفته استفاده کردند.
می توانید این روش را در خانه امتحان کنید:
- یک قاشق غذاخوری برگ چای سیاه تازه را با یک فنجان آب مقطر در حال جوش ترکیب کنید.
- چای را دو ساعت دم کنید و سپس برگ ها را خارج کنید.
- یک تکه پنبه یا پد پنبه ای بردارید و آن را در آب چای خیس کنید.
- چای را دو بار در روز روی رنگدانه بمالید.
- این مراحل را دو بار در روز به مدت چهار هفته تکرار کنید.
رتینوئیدها را امتحان کنید
رتینوئیدها و رتینول ها که از آنها به عنوان عنصر ضد پیری یاد میشود از مشتقات ویتامین A هستند و می توانند برای درمان لکه های پوستی بسیار مفید باشند و به راحتی به لایه های پوست شما نفوذ می کند و باعث تحریک گردش سلولی می شود. آنها نه تنها به تغییر رنگ کمک می کنند، بلکه باعث کاهش جوش و چین و چروک نیز میشوند
بیشتر بخوانید : انواع جوش ها و علت آن
کرم های رتینوئید تولید کلاژن را افزایش می دهند و باعث ایجاد رگ های خونی جدید می شوند که نتیجه آن بهبود رنگ پوست است. همچنین می تواند لکه های زبر را نرم کرده و سلول های مرده پوست را کاهش دهد.
قبل از اینکه متوجه بهبودی شوید، باید به طور مداوم از آن برای سه تا شش ماه استفاده کنید. همچنین ممکن است هنگام شروع استفاده از رتینوئید، خشکی و سوزش پوست را تجربه کنید. پزشکان توصیه می کنند که در ابتدا از آن یک روز در میان استفاده کنید تا به پوست شما اجازه تنظیم دهد.
این دارو همچنین پوست شما را به آفتاب حساس می کند، بنابراین استفاده روزانه از کرم ضد آفتاب حیاتی است.
می توانید برای رتینوئید نسخه بگیرید یا از محصولات بدون نسخه استفاده کنید. با این حال، گزینه های بدون نسخه آنقدر قوی نیستند. اگر بعد از چند ماه هیچ نتیجه ای مشاهده نکردید، ممکن است نیاز به مراجعه به متخصص پوست برای دریافت نسخه رتینوئید داشته باشید.
از لایه برداری شیمیایی استفاده کنید
لایه برداری شیمیایی، مانند لایه برداری حاوی اسید گلیکولیک، می تواند گزینه ای عالی برای خلاص شدن از شر لکه های صورت شما باشد. لایه برداری از برای برداشتن لایه بالایی پوست استفاده می کند. برخی از لایه بردارهای شیمیایی عمیق تر به لایه میانی پوست شما نفوذ می کنند و نتایج بهتری به همراه دارند.
اگرچه میتوانید لایهبرداری شیمیایی را بدون نسخه انجام دهید، اما برای نتایج چشمگیر باید به یک متخصص مراجعه کنید. ممکن است دچار سوزش، قرمزی و تاول شوید. پس از لایه برداری حدود هفت تا 14 روز طول می کشد تا بهبود یابد. عوارض جانبی احتمالی و روند بهبودی را با متخصص پوست خود در میان بگذارید.
بیشتر بخوانید : لایه برداری پوست چیست؟ چگونه پوست را لایه برداری کنیم؟
لایه برداری شیمیایی برای افرادی که با لک های ناشی از افزایش سن، آسیب های ناشی از نور خورشید، ملاسما و لکه های پوستی دست و پنجه نرم می کنند، گزینه ای عالی است. لایه برداری همچنین به درمان آکنه و کاهش خطوط ریز و چین و چروک کمک می کند. آنها برای افرادی که رنگ پوست روشن تری دارند ایده آل هستند. آنها همچنین نتایج بسیار سریع تری نسبت به سایر درمان ها به شما می دهند.
پنهان کردن لکه های پوست با آرایش
آرایش می تواند ظاهری حتی بدون عیب و نقص به شما بدهد. در حالی که قرار نیست رنگدانه ها را درمان کند، اما می تواند چهره دلخواه شما را به شما بدهد. کرم پودری را انتخاب کنید که پوشش متوسط تا کامل را ارائه دهد.
شما همچنین میتوانید از یک کانسیلر بسیار سبک استفاده کنید تا بتوانید پوست و لکه های قهوه ای روی آن را در تمام طول روز بپوشاند
با استفاده از یک لایه کرم پودر روی صورت خود شروع کنید، فراموش نکنید که آن را روی گردن خود بمالید. می توانید از یک برس زیرسازی یا اسفنج آرایش مرطوب برای ترکیب استفاده کنید. در مرحله بعد، کانسیلری در سایه نزدیک به کرم پودرتان روی نواحی که لکه های پوستی هستند بمالید. همچنین می توانید آن را برای زیر چشم و سایر نواقص خود اعمال کنید. آن را با فونداسیون خود ترکیب کنید تا پوستی یکدست داشته باشید. می توانید قبل یا بعد از اتمام بقیه آرایش، پایه خود را با یک پودر شفاف کننده یا اسپری فیکساتور ست کنید.