فهرست مطالب
Toggleاختلال اوتیسم
اوتیسم اختلالی است که میتواند ابعاد مختلف زندگی انسان اعم از مهارت کلامی، اجتماعی و همدلی را تحت تاثیر منفی قرار دهد، انجام تست اوتیسم برای تشخیص شدت و علائم آن بسیار مهم است ولی آن چه که بیشترین اهمیت دارد تشخیص سریع این اختلال است.
آیا مشکوک هستید که فرزند شما دارای اختلال اوتیسم است؟ فکر میکنید که خودتان دارای این اختلال هستید؟
میتوانید در کمتر از یک دقیقه با انجام تست تشخیص اوتیسم (گارس 3) که آخرین نسخه تست اوتیسم است علائم مربوط به این اختلال را کشف کنید. در این نوشتار به صورت کامل، علائم طیف اوتیسم و تست گارس 3 را بررسی خواهیم کرد.
اختلال اوتیسم از چه سنی قابل تشخیص است؟
تشخیص اوتیسم از سن 2 سالگی امکان پذیر است ولی اگر کودک دارای اختلال شدید باشد، قبل از 2 سالگی نیز نشانه و علائم اوتیسم، خود را نشان میدهد. اگر احتمال میدهید که فرزند شما دارای اختلال اوتیسم است 3 سالگی بهترین سن برای تشخیص و درمان میباشد.
هر چقدر که سن فرد بالاتر برود درمان اوتیسم میتواند به شکل فرسایشی انجام شده و زندگی عادی فرد را تحت تاثیر قرار دهد، فرقی نمیکند که در چه سنی هستید، اگر حتی یک روز زودتر به اوتیسم و میزان شدت آن پی ببرید میتوانید درمان موثرتری داشته باشید.
تست گارس 3 چیست و چگونه انجام میشود؟
تست گارس 3، آخرین نسخه این تست، میتواند میزان اختلال اوتیسم را به صورت کامل مشخص کند، با توجه به سوالات این تست، در ابتدا میتوانید متوجه شوید که آیا دارای این اختلال هستید؟ اگر داری اختلال اوتیسم میباشید میزان این اختلال تا چه حد است؟
در ادامه به بررسی مواردی که در تست گارس 3 بررسی میشود میپردازیم.
تعیین اوتیسم بر اساس معیار گیلیام
تست اوتیسم یک ابزار استاندارد است توسط گیلیام در سال 2013 توسعه یافته و شامل 58 سوال است.مدت زمان تقریبی برای این تست بین 5 تا 10 دقیقه است.
برای تعیین اوتیسم بر اساس معیار گیلیام، متخصصان هر یک از 6 شاخص اصلی را با استفاده از یک مقیاس 4 امتیازی ارزیابی می کنند:
- 0 امتیاز: هیچ نشانه ای از اختلال وجود ندارد.
- 1 امتیاز: نشانه ای از اختلال وجود دارد، اما خفیف است.
- 2 امتیاز: دارای اختلال متوسط است.
- 3 امتیاز: دارای اختلال متوسط است.
پس از ارزیابی، امتیاز کلی کودک محاسبه می شود. این امتیاز کلی بر اساس یک دامنه عددی مشخص می شود که نشان می دهد وضعیت کودک به کدام صورت است.
6 شاخص اصلی تست تشخیص اوتیسم
1. رفتارهای محدود و تکراری
2. تعامل اجتماعی
3. ارتباط اجتماعی
4. پاسخهای عاطفی
5. سبک شناختی
6. گفتار نامطلوب
تعیین سطح اوتیسم بر اساس DSM-5
در راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی (DSM-5)، اوتیسم به عنوان یک اختلال طیفی قرار دارد که با اختلالات در تعامل اجتماعی و ارتباطی و الگوهای رفتاری، علایق و فعالیت های تکراری و محدود مشخص می شود.
DSM-5 سه سطح اوتیسم را بر اساس شدت علائم تشخیص می دهد:
- سطح 1 (اوتیسم خفیف)
- سطح 2 (اوتیسم متوسط)
- سطح 3 (اوتیسم شدید)
با انجام تست اوتیسم گارس 3 در سریعترین زمان ممکن میتوانید میزان علائم اختلال را متوجه شوید که برای انجام بهترین راه درمانی اهمیت بسیاری دارد.
برای تشخیص علائم اوتیسم از چه شاخصهایی استفاده میشود؟
تست تشخیص اوتیسم گارس 3 با بررسی شاخصهای متعددی از جمله: رفتار محدود و تکراری، تعامل اجتماعی، ارتباط اجتماعی، پاسخ های عاطفی، سبک شناختی و گفتار نامناسب، تحلیل جامعی را در مورد میزان اوتیسم فرد و شدت هر کدام از این شاخصها ارائه میدهد، ممکن است که در تحلیل تست گارس 3 مشخص شود که فرد در حوزه رفتارهای تکراری، اختلال شدیدی دارد، به همین دلیل تمرکز بیشتر درمان بر روی این قسمت خواهد بود.
اعتبار تشخیص علائم اوتیسم با تست گارس 3
اعتبار در زمینه روانشناسی به این معناست که یک ابزار ارزیابی میتواند آنچه را که ادعا میکند اندازه گیری کند. اعتبار تست گارس 3 توسط تحقیقات گسترده ای تایید شده است. این تحقیقات نشان داده اند که GARS میتواند با دقت بالایی کودکان مبتلا به اوتیسم را از کودکان بدون اوتیسم تشخیص دهد.
اعتبار این تست پرطرفدار بر اساس سه جنبه اصلی ارزیابی می شود:
- اعتبار محتوایی: آیا موارد ارزیابی تست گارس 3 طیف گسترده ای از علائم مرتبط با ASD را پوشش می دهند؟
- اعتبار سازه: آیا GARS میتواند تفاوت های بین کودکان مبتلا به اوتیسم و کودکان بدون اوتیسم را اندازه گیری کند؟
- اعتبار پیش بینی کننده: آیا نتایج این تست میتواند پیش بینی کند که کودک در آینده دچار چه مشکلاتی خواهد شد؟
اعتبار تست گارس 3 توسط چندین متخصصان و مطالعات جمعیتی ارزیابی شده است. این مطالعات نشان داده اند که این تست تشخیص اوتیسم میتواند تفاوتهای بین کودکان مبتلا به اوتیسم و کودکان بدون اوتیسم را به طور دقیق اندازه گیری کند.
سخن نهایی
تشخیص علائم و شدت اوتیسم در سریعترین زمان ممکن، میتواند میزان اثربخشی درمان را افزایش دهد، به همین دلیل یکی از ابزارهایی که میتوانید با استفاده از آن، به صورت تحلیلی درباره داشتن اختلال اوتیسم و میزان آن، مطلع شوید، استفاده از آخرین نسخه تست اوتیسم گارس 3 است.
اگر مشکوک به اختلال اوتیسم خود یا عزیزان خود هستید همین الان، این تست را انجام دهید و تحلیل آن را مشاهده کنید، با تشخیص به موقع و درمان اصولی، آسیب کمتری به زندگی عادی شما وارد میشود.