صفحه اصلی > پزشکی و سلامت : باکتری گوشتخوار چیست | بیماری نادر گوشتخوار تهدید کننده زندگی

باکتری گوشتخوار چیست | بیماری نادر گوشتخوار تهدید کننده زندگی

باکتری گوشتخوار چیست

بیماری گوشتخوار یک بیماری مهلک و عفونی است که با نام علمی ورم مفاصل نکروزان یا فاشئیت نکروزان شناخته می‌شود منجر به مرگ بافت نرم بدن می‌شود. این عفونت باکتریایی در بدن به سرعت گسترش می‌یابد و باعث از بین رفتن پوست و بافت‌های زیرین و بافت‌های پوشاننده عضلات بدن می‌شود. این عفونت باکتریایی نادر، اما کشنده است.اگر شما از علاقه‌مندان به علوم هستید می‌توانید به وبسایت رایمون لب مراجعه کنید.

باکتری گوشتخوار چیست

بیماری گشتخوار چه نوع عفونتی است؟

عفونت ورم مفاصل نکروزان یک نوع عفونت است که توسط باکتری‌ها بوجود می‌آید. این باکتری با درگیر کردن بافت نرم بدن باعث تخریب سریع بافت‌های بدن می‌شود. با این حال می‌توان با تشخیص سریع از گسترش آن جلوگیری کرد. این بیماری ممکن است افراد را در هر سنی درگیر کند و موجب تخریب بافت‌های بدن شود. باکتری گوشتخوار ممکن است از طریق روش‌های مختلفی مانند نیش حشرات، زخم‌های پوستی و خوردن صدف خام وارد بدن شود.

از مهمترین باکتری‌های گوشتخوار باکتری‌های ویبریو ولنیفیکوس و استرپتوکوک گروه A است. برای یادگیری رشته میکروبیولوژی می‎‌توانید به آموزش میکروبیولوژی رایمون لب مراجعه کنید.

باکتری گوشتخوار چیست

باکتری ویبریو چگونه باعث بیماری گوشتخوار می‌شود؟

باکتری ویبریو یک گروه از باکتری‌های گرم منفی است که طبق آمارهای ارائه شده سالیانه موجب بوجود آمدن ده‌ها هزار عفونت در ایالات متحده آمریکا می‌شود. این باکتری بیشتر در ماه‌های گرم سال دارای غلظت بیشتری در آب‌های ساحلی هستند. معمولا افراد با خوردن صدف‌های خام و نپخته دچار ابتلا به این عفونت می‌شوند. اگر شما از افرادی هستید که علاقه‌مند به یادگیری رشته میکروبیولوژی و فعالیت در این زمینه هستید می‌توانید با مراجعه به کارآموزی میکروبیولوژی برای ورود به این رشته آموزش ببینید.

باکتری گوشتخوار

علائم بیماری گوشتخوار چیست؟

این عفونت میکروبی ممکن است در ابتدا علائم جدی نداشته باشد، اما احتمال آن وجود دارد که پوست فرد در ابتدای بیماری گرم و قرمز رنگ شود و یا فرد احساس کند که به آنفولانزا مبتلا شده است. در ابتدای بیماری به طور معمول یک برجستگی قرمز رنگ و دردناک اما کوچک بر روی پوست ممکن است ظاهر شود. اما این برجستگی کوچک به همین صورت باقی نمی‌ماند و درد بدتر می‌شود و ناحیه آسیب دیده به سرعت رشد می‌کند.

چه عواملی خطر ابتلا به بیماری گوشتخواری را افزایش می‌دهد؟

بیماری گوشتخواری همانطور که گفته شد فارغ از سن و جنسیت می‌تواند در هر فردی رخ دهد و فرد را مبتلا کند. ابتلای به این بیماری احتمال بسیار کمی دارد مگر اینکه فرد مبتلا به بیماری‌های زمینه‌ای باشد که در این صورت احتمال ابتلا به عفونت فاسئیت نکروزان افزایش پیدا می‌کند.

افراد زیر بیشتر در معرض ابتلا به بیماری گوشتخواری هستند:

  • افرادی که از سیستم ایمنی ضعیفی برخوردار هستند.
  • افراد مبتلا به دیابت یا سرطان
  • افرادی که دچار بیماری های مزمن قلبی یا ریوی هستند.
  • کسانی که از استروئیدها استفاده می‌کنند.
  • افرادی که دچار ضایعات پوستی هستند.
  • افرادی که الکل و دخانیات مصرف می‌کنند.

بیماری فاسئیت نکروزان چگونه شناسایی می‌شود؟

اگر شما فردی هستید که علائم بیماری گوشتخوار را در بدنتان مشاهده کردید سریعا به پزشک مراجعه کنید. اگر بیماری فاسئیت نکروزان در مراحل اولیه تشخیص داده شود می‌توان با مصرف داروهای که پزشک تجویز می‌کند آن را درمان کرد. اما اگر بیماری پیشرفت کند ممکن است جان بیمار با از بین رفتن بافت‌های بدن به خطر بیوفتد. برای یادگیری رشته میکروبیولوژی می‌توانید به آموزش میکروبیولوژی عمومی رایمون لب مراجعه کنید.

فرد مشکوک به بیماری گوشتخواری می‌تواند با مراجعه به پزشک، علائم پوستی و … را بررسی کنند و برای بررسی ابتلا به بیماری بخشی از پوست برای معاینه نمونه برداری برداشته می‌شود. همچنین پزشک برای تشخیص دقیق‌تر ابتلا به بیماری گوشتخواری ممکن است چندین آزمایش خون یا سی تی اسکن و یا ام آر آی را برای تشخیص دقیق‌تر انجام شود.

مهناز ایرانی

من مهناز ایرانی دانشجوی رشته طراحی لباس و علاقه مند به مد ، استایل و موضوعات زیبایی هستم

دیدگاهتان را بنویسید