صفحه اصلی > سلامت دهان و دندان و گوناگون : ایمپلنت بیماران دیابتی چگونه است؟

ایمپلنت بیماران دیابتی چگونه است؟

ایمپلنت بیماران دیابتی چگونه است؟

یک گزینه درمانی بسیار مناسب برای بیماران دیابتی که دوست دارند دندان‌های ازدست‌رفته خود را دوباره به دست بیاورند ایمپلنت دندان است. بیماران دیابتی قبل از اجرای ایمپلنت دندان می‌توانند با دندانپزشکی متخصص و باتجربه در این مورد مشورت کنند تا تصمیم نهایی خود را برای ایمپلنت دندان بگیرند. ایمپلنت برای بیماران دیابتی قابل‌ اجرا است؛ اما شکسته شدن ایمپلنت در بیماران دیابتی بسیار بیشتر از افراد سالم می‌باشد.

دلیل مشورت با یک دندان‌پزشک یا مسئول کلینیک دندانپزشکی برای اجرای ایمپلنت توسط افرادی که به بیماری دیابت مبتلا هستند این است که دیابت می‌تواند سطح سلامت استخوان را درگیر کند و خطر شکسته شدن ایمپلنت را بعد از اجرا بالا ببرد. کنترل سطح قند خون، نیاز به پیوند و تقویت استخوان فک قبل از کاشت ایمپلنت دندان از دیگر دلایل استفاده از مشاوره دندانپزشکی قبل از اجرای ایمپلنت برای بیماران دیابتی است.

عوارض دیابت بر سلامت دهان و دندان

عوارض دیابت بر سلامت دهان و دندان

دیابت نه‌تنها بر روی ایمپلنت دندان بعد از اجرا تأثیرگذار خواهد بود، بلکه می‌تواند سلامت دهان و دندان را درگیر کند. کسانی که به دیابت مبتلا هستند معمولاً با مشکلات زیادی دست‌وپنجه نرم می‌کنند. ازجمله این مشکلات می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

کاهش جریان خون

افرادی که به دیابت مبتلا هستند جریان خون در بافت‌های بدن آن‌ها کاهش می‌یابد. کاهش جریان خون در بافت‌های بدن افراد دیابتی موجب کند شدن روند بهبودی بعد از اجرای ایمپلنت می‌شود. تمامی عوامل گفته‌شده دست‌به‌دست یکدیگر می‌دهند تا خطر شکست ایمپلنت افزایش یابد. قبل از اجرای ایمپلنت دندان باید جریان خون به‌طور کامل موردبررسی قرار بگیرد.

افزایش خطر عفونت

علاوه بر کاهش جریان خون دیابت به‌طور مستقیم بر ایمنی بدن تأثیرگذار است. دیابت به‌طور مستقیم سیستم ایمنی بدن را ضعیف خواهد کرد. پایین بودن سیستم ایمنی بدن خطر عفونت بعد از اجرای ایمپلنت دندان را بالا می‌برد. شایع‌ترین متداول‌ترین دلیل شکست ایمپلنت بعد از اجرا عفونت است.

هنگام اجرای ایمپلنت دندان شرایط دیابت را کنترل کنید

تغییرات در استخوان فک

سومین عاملی که می‌تواند اجرای ایمپلنت دندان را در بیماران دیابتی تحت تأثیر قرار دهد کاهش تراکم استخوان و تغییرات در استخوان فک است. کاهش تراکم  و استحکام استخوان فک باعث شکسته شدن ایمپلنت خواهد شد. کاهش جریان خون، افزایش خطر عفونت و تغییرات در استخوان فک  سه دلیل مهمی هستند که افراد دیابتی قبل از استفاده از ایمپلنت دندان باید به آن توجه کنند.

قبل از اجرای ایمپلنت دندان شرایط دیابت را کنترل کنید

برای رسیدن به حداقل‌ترین میزان شکسته شدن ایمپلنت در بیماران دیابتی،  قبل از اجرای ایمپلنت این بیماری باید به‌درستی کنترل شود. اگر جز افراد دیابتی هستید و دوست دارید ایمپلنت دندان را جایگزین دندان‌های ازدست‌رفته خود کنید، مشورت با دندان‌پزشک‌های باتجربه را در رأس تمامی کارهای خود قبل از اجرای ایمپلنت قرار دهید.

دندان‌پزشک‌های معتبر قبل از اجرای ایمپلنت فشار و قند خون، استحکام و تراکم استخوان در فک را چک می‌کنند. در این مواقع توصیه می‌کنیم از بهترین کلینیک دندانپزشکی غرب تهران استفاده کنید. بهترین کلینیک دندانپزشکی غرب تهران قبل از اجرا و  پشت سر گذاشتن مراحل ایمپلنت دندان مشاوره رایگان را برای بیماران دیابتی در نظر گرفته است. با این مشاوره می‌توانید خیال خود را بابت اجرای ایمپلنت برای افراد دیابتی راحت کنید.

نکات مهم برای افراد دیابتی بعد از اجرای ایمپلنت دندان

افراد دیابتی بعد از اجرای ایمپلنت دندان چه نکاتی را باید موردتوجه قرار دهند؟ کارهایی که افراد دیابتی بعد از اجرای ایمپلنت انجام می‌دهند مثل افراد عادی است اما با این تفاوت که آن‌ها باید مراقبت‌های بیشتری را انجام دهند. چند نکته‌ای که ما در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد باعث بهبود موفقیت ایمپلنت در بیماران دیابتی خواهد شد. بیماران دیابتی باید موارد زیر را به‌خوبی رعایت کنند.

نکات مهم برای افراد دیابتی بعد از اجرای ایمپلنت دندان

استفاده از دهان‌شویه

دهان‌شویه به‌خوبی دهان را ضدعفونی می‌کند و همین امر باعث می‌شود تا خطر ابتلا به عفونت در افراد دیابتی بعد از اجرای ایمپلنت دندان به حداقل‌ترین میزان خود برسد. استفاده از دهان‌شویه بعد از خدمات دندانپزشکی مختلف مانند جرم‌گیری، لمینت دندان، کامپوزیت دندان و غیره برای افراد سالم دیابتی توصیه می‌شود.

تمیز کردن منظم دندان‌ها بعد از ایمپلنت

تمیز کردن منظم دندان‌ها بعد از ایمپلنت بسیار مهم است. از دیگر عواملی که می‌تواند از عفونت دندان‌ها بعد از اجرای ایمپلنت جلوگیری کند، تمیز کردن مرتب دندان‌ها است. مسواک‌های مخصوص ایمپلنت جز بهترین گزینه‌ها برای تمیز کردن منظم دندان‌ها هستند. توصیه می‌کنیم مسواک‌های مخصوص ایمپلنت را از مراکز معتبر تهیه کنید.

مراجعه منظم به دندان‌پزشک

افرادی که به دیابت مبتلا هستند، مراجعه منظم به دندان‌پزشک را باید جدی بگیرند. این افراد در حالت عادی و سالم نیستند و تمامی شرایط آن‌ها بعد از اجرای ایمپلنت باید به‌صورت منظم توسط دندان‌پزشک موردبررسی قرار بگیرد. بررسی‌های مجدد توسط دندان‌پزشک باعث عدم بروز مشکلات برای افراد دیابتی خواهد شد.

سیگار و قلیان کشیدن ممنوع

دود سیگار و قلیان می‌تواند بر ایمپلنت‌ها تأثیر منفی بگذارد. این دو عامل باعث افزایش عفونت در بخش‌های مختلف دهان می‌شوند به‌طوری‌که نه‌تنها ایمپلنت از بین خواهد رفت بلکه عفونت در ناحیه فک و لثه رخ می‌دهد.

نتیجه‌گیری

ایمپلنت دندان برای افراد دیابتی قابل‌ اجرا است اما باید شرایط اجرای ایمپلنت بررسی شود. درست است که هزینه ایمپلنت دندان ممکن است بالا باشد اما ارزش آن را دارد که بعد از پشت سر گذاشتن مراحل ایمپلنت دندان افراد دیابتی باید نکاتی که گفتیم را به‌طور دقیق رعایت کنند. با رعایت نکات گفته‌ شده خطر عفونت و شکسته شدن ایمپلنت دندان را به‌طور چشمگیری کاهش خواهید داد. به نظر شما افراد دیابتی چه شرایط دیگری را باید رعایت کنند تا بتوانند از ایمپلنت دندان استفاده نمایند؟ نظرات خود را دراین‌باره برای ما کامنت کنید.

محسن خدادادی

دیدگاهتان را بنویسید